Το Κέντρο μας ιδρύθηκε το 1989 με την επωνυμία Κέντρο Ξενόγλωσσων Σπουδών από εκπαιδευτικούς 4ης γενιάς για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής Ραφήνας-Πικερμίου-Νέας Μάκρης-Αρτέμιδας, για ξενόγλωσση κατάρτιση. Μέσα σε μια πενταετία ολοκληρώθηκαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις ενός άρτια εξοπλισμένου εκπαιδευτηρίου, εγγεγραμμένου μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso) και συνεργαζόμενο με επίσημους αναγνωρισμένους φορείς όπως το Hellenic American Union, το British Council, κ.α. Στα 30 του χρόνια, αριθμεί πάνω από χίλιους σπουδαστές και αντίστοιχο αριθμό τίτλων πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

Το Κέντρο μας διευθύνει η Αγνή-Πολυτίμη Γκαντώνα. Συνεπής στο σύνθημά μας Keep Learning, για πολλά χρόνια, όχι μόνον ζει μεταξύ έδρας και πίνακα, αλλά και έχει η ίδια καθίσει στα θρανία διαφόρων σχολών κι επιστημών:

  • του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
  • του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Χιούστον, ΗΠΑ (Β.Α., Department of English Language and Cross-Cultural Communication, University of Houston, USA)
  • του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Ουαλλίας (Μ.Ed. Department of Education, University of Wales, Cardiff)
  • και του Τμήματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Νιού Χάμσάιρ (PhD in Applied in Linguistics, Hellenic American University, New Hampshire, USΑ)

Γνωρίζει όμως καλά ότι για τους μαθητές πιο σημαντικά, ακόμη και από το διδακτορικό τίτλο, είναι η αγάπη κι η φροντίδα που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε δάσκαλο.

Κτιριακές υποδομές | Κέντρο Ξενόγλωσσων Σπουδών Γκαντώνα. Ιδρύθηκε το 1990 από την Αγνή Γκαντώνα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής Ραφήνας-Πικερμίου-Νέας Μάκρης-Αρτέμιδας, για ξενόγλωσση κατάρτιση, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso) και συνεργάζεται με το Hellenic American Union, το British Council κ.ά.